Mafioso

Mafioso
Så länge någon kan minnas har maffiafamiljerna Santori och Costa legat i luven på varandra. Som huvudmän för den kriminella världen i två grannstäder har de slagits om kunder, ära och makt. Men förändring är på gång. Maffiabossarnas barn, Bianca Santori och Aldo Costa, har nämligen blivit kära i varandra. Och de ska gifta sig.

Mafioso – en gränslös historia var Gränslösa scoutkårs första stora äventyrsarrangemang. Den 18–20 oktober 1923 (2013) samlade vi över hundra funktionärer för att göra decenniets mest episka äventyr för 190 äventyrarscouter (12 till 14 år gamla).

Mafiosohatt

Scouterna fick vara med om ett maffigt maffiaäventyr med vapenhandel, polisuppdrag, jazzklubb och biografunderhållning. Vi drog ut en flygel i skogen, vi slog upp tält som bildade staden Notown, vi hade en fungerande T-ford. Mafioso blev en given succé, helt enkelt.

Särskilt roligt är det att läsa blogginlägg som de deltagande scoutkårerna har skrivit om äventyret. Att höra hur till exempel Sollentuna Norra scoutkår eller Strängnäs scoutkår upplevde äventyret.

Bilder från äventyret finns här på hemsidan, och det finns många fler i albumet på Gränslösas Facebooksida.

Tidningen The Mackinac Herald kom ut regelbundet under Mafioso. Här kan du läsa tidningsnumren i efterhand:
The Mackinack Herald,_fredag kväll
The Machinack Herald,_lördag_förmiddag
The Machinack Herald,_lördag_eftermiddag
The Machinack Herald,_söndag eftermiddag

Leave a Reply